handgemaakte hebbedingen

handgemaakte cadeautjes & hebbedingen
handmade gifts & wannahaves

maandag 21 mei 2012

Weekendje Leuven en een dagje naar Gent

Samen met mijn vriend ben ik dit weekeinde naar Leuven geweest. Wat is dit een leuke stad zeg! We hadden een mystery hotel geboekt, het was dus een verrassing voor ons welk hotel we zouden krijgen. Twee dagen voor we gingen kregen we te horen dat we in het Park Inn Hotel mochten verblijven. Perfecte ligging aan het station en alles was goed aan het hotel.

Op vrijdag zijn we een dagje naar Gent geweest. Hier hebben we het Design Museum bezocht. Mocht je een keer naar Gent willen dan zou ik zeker ook eens binnen lopen bij: Boutique RougeNoir en huiszwaluw, waar ik schattige flower pins kocht van Rice.

Tweedehands kocht ik bij een kraampje knopen in de vorm van rozen. In de Donkersteeg zijn we lekker gaan eten bij Tea Room Dolly's en bij een boetiekje ertegenover kocht ik een sjaal met bloemetjesprint. Zie de foto's hieronder:Zaterdag in Leuven hebben we volop genoten van het lekkere weer. Hier hebben we over de zaterdagmarkt gelopen. Een straat die je zeker niet mag missen is de Parijsstraat. Vol met heerlijke eetzaakjes en mooie boetiekjes. Loop dan zeker even binnen bij Hippo Royale, hier kun je terecht voor retro glamour, niet alleen kleren maar ook super leuke accessoires. In deze straat hebben we ook heerlijk biologisch gegeten bij een restaurant waar ik de naam niet meer van weet. Heerlijk zelfgebakken brood met versgeperst sinaasappelsap mmm!! Als je van handwerken houdt mag je ook zeker niet 't Wolwinkeltje voorbijlopen. Hier verkochten ze prachtige stoffen van onder andere Kaffe Fassett en Moda. Ook hadden ze hier een groot assortiment wol- en handwerkboeken. Hier heb ik een prachtig boek gekocht van Sarah Fielke Quilting from little things.


Deze stoffen heb ik in 't Wolwinkeltje gekocht:


's Avonds lekker eten en drinken doe je in Leuven in de Muntstraat, een smal straatje met gezellige terrasjes. In Leuven heb je geen vaste openings- en sluitingstijden in de horecagelegenheden. Hier moet je wel even rekening mee houden want elke keuken kan op een ander tijdstip open of dicht gaan.

We hebben besloten dat ons volgende weekeindje weg weer richting België zal gaan. Naar welke stad we dan willen weten we nog niet. Welke stad in België vinden jullie een aanrader?

Josine

2 opmerkingen:

 1. Amai wat een leuke verslagen!!! Mooie stofjes gekocht...

  2 aanraders die wel heel ver van elkaar liggen: het pittoreske Brugge en de zondag-antiekmarkt (heel groot en gigantisch de moeite!) in Tongeren...google zeker eens!

  Uiteraard blijft Antwerpen ook steeds een topper, zeker de Nationalstraat en omgeving en de Kloosterstraat en probeer dan zeker één van volgende marktjes mee te pikken: De Markt van Morgen en/of de Beparkte Oplage. Bekijk ook mijn blog voor meer info over beiden ;-)))

  http://fetedesgamins.blogspot.com/2012/05/de-markt-van-morgen.html

  Ja ja er valt in België heel wat te beleven!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk hoor, Leuven! Daar willen wij ook nog wel een keer naar toe. Ik kan Brugge ook aanraden, mooie oude stad! Verder ben ik helaas onbekend in Belgie.

  Die flower pins zijn leuk, ik heb ze ook!
  En leuke stofjes heb je gescoord!

  BeantwoordenVerwijderen