handgemaakte hebbedingen

handgemaakte cadeautjes & hebbedingen
handmade gifts & wannahaves

dinsdag 29 december 2015

DIY Flow 365 dagen kalender

Zo, de kerstdagen zitten er op en het aftellen naar 2016 is begonnen. De kerstdagen begonnen ziek maar eindigden gelukkig prima. Vandaag zijn we samen een dagje vrij en gaan we met de meisjes leuke dingen doen vanmiddag.

Voor kerst kreeg ik het kerstnummer van Flow Magazine. Dit nummer heeft traditioneel achterin een 365 dagen kalender met voor elke dag een kaartje met een leuke spreuk, illustratie of wetenswaardigheid. Vorig jaar heb ik hem op het toilet aan een ijzerdraad hartje gehangen maar dat bleek geen succes. De kinderen zaten er steeds aan en voor ik er erg in had was het hart veranderd in een soort uitgezakt ovaal ;-) Het werd tijd voor iets beters dus....

atelier077 flowkalender
Goed, wat heb je nodig:
atelier077 flowkalender
Een stukje hout. Ik gebruikte een restje steigerhout van een leuke workshop eerder dit jaar.
Een Flow magazine met de 365 dagen kalender
Lintje
2 Schroefoogjes
2 Schroefhaakjes
6 Spijkers
Hamer
Versiersels (stickers en slinger, ik haalde deze uit het Flow Book for Paper Lovers)
Scheur eerst de kalenderkaartjes uit de Flow.
 atelier077 flowkalender
Maak 6 stapeltjes met de kalenderkaartjes, ze zijn zo gemaakt dat de tweede helft van het jaar op de achterkant staat. Schroef nu de schroefoogjes aan de bovenkant en de schroefhaakjes aan de onderkant vast.
Leg de stapeltjes met de kaartjes op het stuk hout en meet ongeveer waar ze moeten komen. Nu kun je de nagels in het stuk hout bevestigen en de kaartjes eraan hangen.
Bevestig aan de schroefogen het lint en aan de schroefhaakjes de slinger. Plak de stickers op het hout.

Klaar!

Ik wil alle lieve volgers bedanken voor het afgelopen jaar en hoop jullie snel weer te zien in 2016 met leuke nieuwe creatieve dingen.

Fijne jaarwisseling!

Liefs van Simone

Geen opmerkingen:

Een reactie posten