handgemaakte hebbedingen

handgemaakte cadeautjes & hebbedingen
handmade gifts & wannahaves

zondag 24 juni 2012

Laatste weekje vakantie...

Afgelopen week was mijn laatste vakantieweek. Hiervoor zijn we 2 weken naar Toscane geweest en we hebben ontzettend genoten van de omgeving en leuke dingen gedaan. Tuurlijk moet ik komende tijd nog volop aan de bak en als een wiedeweerga foto's gaan bestellen om dat leuke Toscane vakantiealbum te gaan vullen ;-). Maar deze week heb ik ook nog andere dingen gedaan....

Ik heb samen met mijn dochter zaadjes geplant. Ze had het eerder met het KDV gedaan en wilde het graag nog eens doen... Het worden als het goed is vergeet-me-nietjes! Nu maar sproeien, tegen blijven praten en hopen dat het wat wordt!
 
Ook zijn we nog een keertje naar Roermond geweest en heb ik in de boekwinkel twee leuke boeken gekocht, 1 met verschillende cupcake-, macaron- en cakepoprecepten en 1 van Mme ZsaZsa die al een tijdje op mijn verlanglijstje stond. Heel erg vlot en humoristisch geschreven boek vol met patronen van allerlei soorten rokjes voor zowel kleine als grote meisjes ;-).
   
Mijn dochter wilde ook nog graag een keertje koekjes bakken. Nou ja, koekjes bakken, na 5 minuten zei ze 'Mama, ik ga naar de trampoline hè'. Bye bye koekjes ;-) Maar ze zijn wel goed gelukt. 
 Mmmmm....

Mocht je ze ook eens willen maken dan is dit het recept voor ongeveer 16 chocolate chip pecan cookies:
275 gram bloem
1/2 koffielepel bakpoeder
1/2 koffielepel zout
125 gram roomboter
90 gram suiker
90 gram bruine suiker
1/2 koffielepel vanille extract
1 groot ei
175 gram chocolade in stukjes
50 gram pecannoten in stukjes
  1. Oven voorverwarmen op 190 graden
  2. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Klop in een grotere kom de boter met de suikers en het vanille extract tot het romig is. Voeg het ei toe en klop het mengsel stevig. Daarna beetje bij beetje het bloemmengsel toevoegen. Als laatste de chocolade en pecanstukjes toevoegen. 
  3. Rondjes maken van het deeg, genoeg plek tussen de rondjes laten (het deeg loopt wat uit tijdens het bakken).
  4. Ca. 10 minuten bakken tot ze goudbruin zijn. Na het bakken laten afkoelen.
Tuurlijk moest er nog wat opgefrist worden in en rondom huis.... Er werden nieuwe zomerbloeiers geplant (beter ná de vakantie natuurlijk dan doen ze het wat langer ;-))
 
Zie hier mijn professionele hulp met mini groene vingers.... :-)

Ook binnenshuis heb ik wat dingetjes opgefrist, nieuwe plantjes voor het raam gezet. En even nieuwe strikken genaaid voor om de potten natuurlijk want de oude waren helemaal verschoten.
 Ik bedacht me dat ik dan net zo goed ook maar een bijpassend kussenhoesje kon maken....
Om het af te maken heb ik nog lampekapjes gepimpt. Dit is echt een heel simpel projectje dat je op een avond makkelijk afkrijgt. Men neme 2 simpele lampekampjes van bijvoorbeeld Xenos in een lichte tint, textielverf, kantjes, lijm en je kunt aan de slag:
En zo werd het dus toch nog een productief weekje!

Groetjes,

Simone

Geen opmerkingen:

Een reactie posten