handgemaakte hebbedingen

handgemaakte cadeautjes & hebbedingen
handmade gifts & wannahaves

zaterdag 30 maart 2013

Happy Easter!!



Wij wensen iedereen een fijn paas weekeinde toe!! 

Groetjes Simone en Josine

donderdag 28 maart 2013

Het 'jongetjes-complex'

Voor onze Marijne kregen wij een prachtige kinderwagen cadeau. Met het oog op eventueel nog meer kindjes, ondanks dat zwanger worden de nodige obstakels kende, kozen we voor iets veiligs dat voor zowel jongens als meisjes kan....stoere denim gecombineerd met felrood....

 
Wat we toen nog niet wisten is dat onze Marijne met heel weinig haar werd geboren. Ze is echt tot een jaar of anderhalf zo goed als kaal geweest. Nu is daar gelukkig geen sprake meer van en heeft ze een prachtige krullenbos. De kinderwagen beviel prima maar de kleur in combinatie met het nagenoeg kale hoofd van onze Marijne leverde van vreemden reacties op als 'Wat een schattig jongetje' en 'Ach wat lief, hoe oud is hij?'.

Redelijk gefrustreerd kocht ik uiteindelijk een roze jasje voor Marijne en toen werd het gelukkig wat minder ;-).

Toen vorig jaar een wonder geschiedde en ik zwanger bleek van nóg een meisje dacht ik meteen bij mezelf dat ik dat deze keer anders zou gaan doen, een jongetje komt er immers toch niet meer. Dus bestelde ik beddengoed van Pip Studio, pulkte alle lapjes netjes uit elkaar en maakte daar al leuke lampenkapjes van. Er was nog genoeg stof over dus trok ik de stoute schoenen aan en begon aan een nieuwe kap voor de kinderwagen. 

Afgezien van het feit dat onze Suus een prachtige donkere haardos heeft, verwacht ik nu op de één of andere manier geen opmerkingen meer over jongetjes. Probleem opgelost!
Beetje trots ben ik stiekem wel op het resultaat!
Tuurlijk moest ik er ook een bijpassend lakentje bij maken.... oog voor detail hè...
Deze is ook zelfgemaakt... ook goed gelukt hè :-))

Fijne dag nog!

Groetjes,

Simone

donderdag 14 maart 2013

Kussenhoes in de maak




Van de nieuwe lapjes stof die ik kocht op het Stoffenspektakel gingen mijn handen jeuken. Ik had zin om tussendoor een kleiner project te maken. Het is nog niet helemaal af zoals je ziet, maar het plan is om er een kussenhoes van te maken voor op de bank.

Zoiets maken gaat bij mij altijd gepaard met chaos! ;)


Groetjes,

Josine

zondag 10 maart 2013

Het stoffen spektakel en kringloop vondsten!


Vorige week was in Venlo het Stoffen Spektakel, dus was ik vroeg uit de veren en met een grote rugzak op pad! Ik ben goed geslaagd bij delappenkraam.nl1,5 meter in het vierkant voor 6,-. Allemaal leuke couponnetjes, zeker even gaan kijken bij hen!! Wil je weten wanneer bij jou het Stoffen Spektakel in de buurt is? Check dan hier de agenda. 

Nu is bij ons 2 weken geleden de kapstok van de muur gevallen en hangen de jassen aan zo'n deur rekje (aan de wc deur...). Nu ben ik een beetje moeilijk aan het doen, want ik wil een leuke houten kapstok vinden die ik kan verven. En dan zul je net zien dat die niet te vinden is als je hem zoekt... zucht! Maar dan blijven er wel weer andere juweeltjes aan je vingers plakken, hihi!  
De kitscherige 'kristallen' theelichthouder in de vorm van een waterlelie kon ik ook ECHT niet laten staan!

Fijne zondag nog!

Josine

zaterdag 9 maart 2013

Kringloop juweeltje!





















Dit kringloop juweeltje trok meteen mijn aandacht, wat een stoer karretje! In eerste instantie dacht ik 'Hmm.. wat moet ik met zo'n rekje?' Vooral omdat de bodem niet 'dicht' is en de spullen erdoor zouden kunnen vallen.

Drie rijen verderop liet het ding me nog niet los en dus moest hij mee!

Thuis heb ik hem een goed sopje gegeven en dook ik de oud papier bak in. Ik moest toch nog wel ergens dik karton hebben waar ik een bodem van kon maken...? Na een beetje passen en meten viel de bodem er in, alleen is dat natuurlijk geen gezicht. Met fleurig Hema inpakpapier pakte ik de kartonnetjes in en klopte het helemaal!


Ik ben wel bang dat het karretje er over een tijdje niet meer zo netjes uitziet als nu maar uitpuilt met spullen.

Ik ben helemaal in de wolken, hij is echt GEWELDIG hè?! :D

Groetjes,

Josine